Hur du får fler tittare på Twitch

Marknadsföring på Twitch

Om du använder streamingtjänsten Twitch vet du säkert hur svårt det kan vara att få många tittare till din kanal. Det är inte ovanligt att en del streamers har tusentals tittare medan andra inte lyckas spräcka nollgränsen. Men hur gör egentligen de populära spelarna för att få så många tittare?

I denna artikel har jag sammanställt tips på hur du gratis marknadsför din Twitch-kanal för att få fler visningar, tittare och prenumeranter.
Dessa tips bör komma till nytta, oavsett om du är helt ny på Twitch eller redan har flera återkommande tittare.

 

Hur du får fler tittare på Twitch

1. Kvalitet

Hur bra är ljud- och bildkvaliteten på din stream? Låg upplösning, dålig ljudkvalitet eller lagg kommer troligtvis få dina tittare att försvinna illa kvickt.

Du behöver såklart inte ha någon proffsutrustning för att streama, men du vinner mycket på att spendera några timmar att läsa guider om hur du optimerar din stream.

Om du inte vet hur bra kvaliteten på din Twitch-sändning är, be några kamrater att kolla på din stream och återkomma med feedback.

2. Kamera

Att ha en s.k. facecam (en kamera som visar dig/ditt ansikte) är inte ett måste, men det brukar få tittare att stanna kvar längre tid på kanalen.

Om du är osäker på om du vill ha en facecam eller inte, testa att använda kameran några gånger och kolla hur det påverkar besökarantalet.
Är du inte bekväm med det, så strunta i kameran. Du kan charma dina tittare ändå!

Facecam exempel Twitch
En streamer på Twitch som använder en s.k. facecam (rödmarkerad).

3. Design

Titel

Du kan ändra din kanals titel när som helst, så testa dig fram med olika varianter och utforska vad som ger dig mest visningar. Se till att titlarna är unika och uppseendeväckande.

Titeln (rödmarkerad) på en Twitch-kanal. Klicka för att förstora bilden.

 

Profilbild

En snygg profilbild är A och O för att få fler besökare. Profilbilden syns bland annat i fliken ”relaterade kanaler”, bredvid kanalens titel och i sökresultatet på Twitch.

Såhär kan en kanal som är offline se ut för sina åskådare. Kanalens titel och profilbild syns här (rödmarkerade).

 

Biografi

Om du tror att din kanals biografi inte är så viktig, så är det dags att tänka om. Biografin syns inte bara på din profil, utan även i sökresultatet på Twitch. Orden i biografin tycks däremot inte påverka sökresultatet.

Twitch sök
Såhär ser en Twitch-profil ut vid sökning. Kanalens titel och profilbild syns här (rödmarkerade).

 

Profilbanner

Din profilbanner syns när någon går in på din profil. Se till att den är snygg och reflekterar innehållet i din kanal. Profilbannern bör vara 900 x 480 pixlar i storlek.

Profilens banner
Såhär ser en Twitch-profil ut. Kanalens namn, titel, profilbanner och profilbild syns.

 

4. Vem du är

Om du vill få fler tittare på Twitch är det såklart till stor fördel att vara en professionell spelare i det spel som du streamar.
Men främst av allt är det din personlighet som kommer att avgöra om personer väljer att stanna kvar på din kanal eller inte.

Så var dig själv inför dina tittare. Försök att hitta dina styrkor och använd dig av dessa. Du kanske är rolig, analytisk, praktisk eller bra på att kommentera?

 

5. Kommunikation

Den kanske viktigaste ingrediensen för att bli populär på Twitch är dialogen mellan dig och dina tittare. Försök att kontinuerligt kommunicera med åskådarna, ställ frågor och dela med dig av dina bästa tips.

Hur mycket du engagerar dig i dina tittare kommer att vara avgörande för hur många tittare och prenumeranter du kommer att få.

 

6. Ur en tittares perspektiv

Spela in din stream, spara den på datorn och kolla sedan igenom den.

Tänk dig att du är en helt annan person som precis har hittat din kanal. Vad tycker du att (riktiga) du gör bra och vad kan (riktiga) du göra ännu bättre?

 

7. KontinuitetBild kalender

Ju oftare du streamar, desto fler visningar kommer du att få. Så enkelt är det. Därför är det väsentligt att du streamar regelbundet.

Planera hur ofta du ska streama och när du ska göra det. Om du inte streamar kontinuerligt blir det svårt för dina tittare att veta när du är online. Men om du däremot streamar ex. varje onsdag kl. 20.00, kommer folk att komma ihåg det och förhoppningsvis besöka din kanal vid den tiden.

 

8. Sociala medierPratbubblor

Berätta på sociala medier när du kommer att streama. De flesta riktigt populära twitch-kanalerna marknadsförs på både Twitter och Facebook. Prova det du med!

 

9. Analys

Om du går in på kontrollpanelen på ditt Twitch-konto och väljer fliken statistik kommer du att kunna se hur antalet visningar på kanalen har förändrats under olika tidsperioder.

Testa att ex. använda olika titlar, profilbilder samt profilbanners och kolla därefter om du kan se någon skillnad i antalet visningar med statistikverktyget.

 

10. Ha kul

Sist, men inte minst, se till att du och dina tittare har kul!

Med ett humör på topp kommer du att klara av att streama långa och underhållande sessioner. Vilket är, tillsammans med ovanstående punkter, nyckeln till en framgångsrik Twitch-kanal.

Lycka till!


Har du några egna tips på hur man får fler tittare på Twitch? Lämna en kommentar!

2 reaktioner till “Hur du får fler tittare på Twitch”

  1. I don’t see many comments here, it means you have low visitors. I know how to make your blog go viral. If you want to know simply search in google for:
    Irsrod’s method to go viral

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *