Marknadsföring på Flashback

I den här artikeln får du lära dig om hur man marknadsför sin hemsida på Flashback, Sveriges största forum, helt kostnadsfritt. Metoden är väl beprövad och har använts i flera år av omtalade flashbackare som har genererat tiotusentals besökare till sina hemsidor utan att spendera en enda krona på marknadsföring.

För vissa har metoden varit så pass effektiv att de valt att använda Flashback som sin enda marknadsföringskanal. Detta beror på att idén är simpel och själva utförandet enkelt. Tänk dig själv att du har möjligheten att exponera din hemsidas webbadress mot nästan en miljon flashbackmedlemmar samt det enorma antalet unika läsare som besöker forumet varje dag.

Det låter inte så dumt va? Nu går vi igenom hur det går till.

 

Vad du behöver veta innan du marknadsför din hemsida på Flashback

Regel 1.01.

I Flashbacks regelverk finns det en regel som heter 1.01 som du måste läsa igenom och förstå helt och hållet före du börjar marknadsföra din hemsida på Flashback. Regel 1.01 förbjuder användare ifrån att posta inlägg som gör reklam för/marknadsför innehåll som användaren själv tjänar pengar på eller får andra fördelar ifrån.

Du får alltså exempelvis inte publicera ett inlägg där du skriver ”Hej, besök gärna min hemsida www.hemsidansnamn.com och beställ fina prylar!”. Om du gör det kommer inlägget att tas bort och ditt konto kommer förmodligen att bli avstängt. Därför är det mycket viktigt att du känner till reglerna på Flashback. Klicka här för att läsa mer.

Hur det fungerar

Nu när vi vet vad du inte får göra för att marknadsföra din hemsida på Flashback så kan vi istället titta på vad du kan och borde göra för att generera mer trafik till hemsidan.

På dina kontoinställningar på Flashback finns det en funktion som heter signatur.
I signaturen kan du skriva en valfri text som kommer att visas i botten av varje inlägg som du postar. Det är i princip alltid okej att länka till sin egna hemsida i signaturfältet och det är precis det som du borde göra.

Hemligheten bakom många hemsidors framgång har, tro det eller ej, varit att Flashbackanvändare länkat till sina hemsidor i signaturfältet.

Exempel på lyckad marknadsföring på Flashback

På Flashback fanns en användare som kallade sig för ”Axon” som en gång i tiden blev omåttligt populär på Flashback. Han var en av de mest aktiva användarna på Flashbacks träningsforum och postade dagligen flertals träningsrelaterade inlägg. Parallellt med detta drev Axon en träningsblogg som han länkade till i sin signatur på Flashback.

Och vad blev resultat tror du?

Besökarantalet till Axons hemsida exploderade och bloggen kom snabbt att bli Sveriges största träningsblogg, det mesta tack vare hans aktivitet på Flashback.

Hur det går till i praktiken

Här nedanför kommer jag att gå igenom i detalj hur även du kan lyckas med din marknadsföring på Flashback, men kom ihåg att denna guide endast är till för att generera trafik till din hemsida – det är i huvudsak hemsidans kvalitet och innehåll som kommer att avgöra om din hemsida når framgång eller inte.

Skapa ett konto och en signatur

Först och främst måste du skapa ett konto på Flashback och skapa en signatur med din hemsidas adress i. Detta gör du genom att, som inloggad på forumet, hålla muspekaren över verktygen uppe i högra hörnet och klicka på kontrollpanel. Därefter trycker du på redigera signatur som ligger under menyn inställningar och alternativ.

Lägg sedan in en länk till din hemsida i signaturen, exempelvis genom att skriva såhär: [CENTER][URL=””]www.marknadsförd.se[/URL][/CENTER]
Klicka på spara signatur.

Posta i rätt subforum/delforum

Nu till nästa steg, – att börja posta ämnen och att skriva intresseväckande inlägg som genererar trafik till din hemsida. Till att börja med behöver du veta i vilket/vilka subforum på Flashback som du vill vara aktiv inom. Det är viktigt att du skriver dina inlägg i de subforum som är relaterade till din hemsida.

Om du exempelvis har en hemsida som handlar om att tjäna pengar är det mycket mer effektivt att posta inlägg i subforumet privatekonomi än i subforumet tatuering och piercing eftersom läsarna på ekonomiforumet kommer att vara särskilt intresserade av att läsa om det du har skrivit på din hemsida. Med andra ord är det väsentligt att du når ut till rätt målgrupp om du vill ha fler klick på webbadressen.

Var professionell

All form av marknadsföring kan slå tillbaks på den som inte är försiktig, inte minst på Flashback. Alla de inlägg som du skriver kommer att ge läsarna en bild om vem du är och vad din hemsida kan tänkas handla om. Ifall personer som läser dina inlägg uppfattar dig som otrevlig kommer de knappast att klicka på din signatur och har du otur kan det t.o.m. skada hemsidans rykte. Därför är det viktigt att du alltid försöker vara professionell när du postar ämnen och inlägg.

Om vi går tillbaks till exemplet med träningsbloggaren Axon så släppte han flera guider på Flashback som lästes av tusentals personer och uppskattades av många. Samtidigt exponerades hans blogg i signaturen vilket innebar att varje guide han släppte genererade mängder av trafik till hans blogg. Axon gav dessutom rådgivning och svarade på frågor relaterade till träning på Flashback, ofta flera gånger per dag.

Kom ihåg att läsa igenom dina inlägg flera gånger innan du postar. Varje inlägg som du skriver kommer att finnas kvar på Flashback så länge det inte bryter mot forumets regler. Alltså kommer man förmodligen att kunna läsa det inlägg som du skriver idag om tio år.

  • Stava rätt
  • Var aldrig otrevlig
  • Försök att hjälpa andra användare

Var aktiv

Egentligen är det ganska självklart; ju fler inlägg och ämnen du postar, desto större är chansen att någon klickar på din webbadress. Med andra ord ska du vara en aktiv flashbackare och du ska dessutom alltid försöka svara så snabbt som möjligt när någon postar ett nytt, relevant ämne (till den grad att du inte förlorar kvalitet på ditt inlägg).

Det är nämligen så att flest besökare läser första sidan av ett ämne (där själva frågeställningen finns i första posten), medan läsarantalet i överlag minskar ju längre ifrån originalsidan du kommer. Alltså är det guld värt att din signatur syns på första sidan av ett ämne.

Vissa ämnen på Flashback har flera miljoner visningar och tänk dig själv att exponera din hemsidas adress på första sidan av ett sådant ämne, helt gratis.

Kolla statistik

Om du håller musen över verktygslådan uppe till höger på Flashback och väljer mina inlägg eller mina startade ämnen så hittar du bl.a. statistik över hur många visningar och svar dina poster har genererat. På de olika subforumen kan man dessutom se hur många visningar ämnen har som andra medlemmar har postat. Man kan också se hur många besökare det finns online på ett subforum just för stunden.

Med hjälp av statistiken kan du få bättre förståelse kring vilka ämnen som blir populära och vilka forum som är bäst för dig att vara aktiv inom. Det kan vara mycket glädjande när ett bra skrivet inlägg exponeras för hundratusentals läsare, fast att man endast har spenderat tio minuter av sin tid för av skriva det. Grymt billig marknadsföring, helt enkelt!

Mina budord för framgångsrik marknadsföring på Flashback

  • Posta både inlägg och ämnen ofta. Bidra gärna med guider och tips som du tror kan vara värdefulla för läsarna på ett visst subforum.
  • Sikta alltid på att hamna på första sidan när du svarar på ett ämne. Det är den sidan som flest besökare läser.
  • Var seriös, hjälpsam och tydlig. Undvik felstavningar och kom ihåg att du inte kan ångra ett redan postat inlägg (du kan däremot redigera ett inlägg en kort period efter att det har publicerats).
  • Bryt aldrig mot Flashbacks regler.
  • Posta i forum där din hemsidas målgrupp finns. Det kommer att generera fler besökare till din hemsida.
  • Läs igenom dina ämnen och inlägg flera gånger innan du postar dem.
  • Kolla statistik om hur många visningar dina inlägg och ämnen har.

Det var min guide för hur du marknadsför din hemsida på Flashback. Jag hoppas att du tycker guiden var nyttig och intressant. Om du har några frågor så lämna gärna en kommentar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *