Hur man byter kanalikon på Youtube (profilbild/visningsbild)

I den här guiden går vi igenom hur man byter en kanalikon på Youtube (också kallad för profilbild eller visningsbild) samt vilka format och mått som kanalikonen ska ha.

Så byter du kanalikon på Youtube

Börja med att logga in på Youtube, vänsterklicka på din nuvarande kanalbild uppe i det högra hörnet och tryck sedan på studio, eller kom dit direkt via den här länken: www.youtube.com/dashboard.

Tryck därefter på visa kanal.

Nu när du har kommit till din kanals visningssida flyttar du muspekaren över kanalikonen som ligger till vänster om kanalbilden/bakgrundsbilden. Klicka på pennan.

Ett meddelande om att redigera kanalikonen kommer att dyka upp eftersom ditt Youtubekonto är sammanlänkat med ditt konto på Google+. Klicka på knappen redigera på Google+ så öppnas ett nytt fönster i din webbläsare.

Nu behöver du bara klicka på rutan Välj ett foto från datorn och leta upp den bild som du vill ha….

…och när du har valt ut din kanalbild trycker du på Ange som profilbild.

Så enkelt är det att ändra en kanalbild på Youtube!

Kanalikonens mått och format

För bästa resultat ska bilden som du laddar upp vara 800 x 800 pixlar i storlek. Den riktiga visningsbilden kommer i de flesta fall att visas som 98 x 98 pixlar på Youtube, som illustrerat i bilden nedan. På Google+ kommer kanalbilden/profilbilden att visas med rundade hörn, d.v.s. som en cirkel istället för en kvadrat.

Formatet på ikonen ska vara i något av följande format:  JPG, PNG, GIF eller BMP och bilden ska inte vara animerad, d.v.s. rörlig.

Precis som med allt annat innehåll på Youtube så måste din kanalikon följa Youtubes riktlinjer. Alltså får din kanalikon exempelvis inte innehålla våldsamma, chockerande eller sexuella bilder.


Har du några frågor om hur man ändrar kanalbilder på Youtube? Lämna gärna en kommentar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *