Hur man får fler prenumeranter på Youtube

Det bästa sättet för dig att få fler visningar på dina Youtube-filmer är genom att skaffa fler prenumeranter. Prenumeranterna är dina fans, – de är dina flitigaste tittare och det är dem som kommer att marknadsföra din kanal utan att du behöver lyfta ett finger.

Varför prenumeranter är det bästa du kan ha

Förut mätte Youtube ett videoklipps popularitet genom att titta på antalet visningar. Idag är det den uppspelade visningstiden som är viktigast. Alltså räcker det inte med att någon klickar på ditt videoklipp, kollar i några sekunder för att sedan ta klicka vidare. Ju längre tid någon kollar på ditt klipp desto bättre.

Det är prenumeranterna som kollar längst tid på dina videor, alltså kan man säga att prenumerantens visning är mer värdefull än en vanlig visning. Dessutom är prenumeranter ofta mer interaktiva, – de är mer benägna att trycka på ”gilla-knappen” och lämnar fler kommentarer än vanliga tittare. Det alltså prenumeranterna som kan göra din kanal populär.


Hur man får fler prenumeranter på Youtube


 

Gör det enkelt för dina tittare att bli prenumeranter

Uppmana dina tittare att prenumerera på din kanal. Det funkar verkligen. Låt oss ta PewDiePie som ett exempel, som har ca 34 miljoner prenumeranter i skrivande stund.
I så gott som alla klipp (om inte alla?) så uppmuntrar han sina tittare att prenumerera på kanalen, att gilla klippet eller att lämna en kommentar. Han säger det inte bara muntligt, utan ofta dyker det upp en annotering innehållandes en s.k. prenumerationslänk i klippet. Testa att göra så du med!

Din kanal behöver en nisch

Nästan alla populära Youtube-kanaler har ett sammanhängande tema. Visst kan man publicera en film och få många visningar utan att den har något att göra med kanalens andra filmer, men för att man ska få återkommande tittare krävs det i princip att kanalen har en nisch.

Tänk på någon populär Youtube-kanal som du prenumererar på. Vad handlar den om? Humor, spel, utbildning eller något annat? På samma sätt borde din kanal ha en särskild inriktning, så att dina blivande prenumeranter vet på ett ungefär vad dina kommande videor kommer att handla om.

Ta reda på vilka tittarna egentligen är

Ju bättre du förstår dig på dina tittare, desto fler prenumeranter kommer du att få.  Ja, i princip så enkelt är det iallafall. Genom att använda analysverktyget på Youtube kan du ta reda på massor av nyttig fakta om dina tittare, t.ex. hur gammal den genomsnittliga tittaren är och vilket land denne kommer ifrån.

När du får en uppfattning om vilka dina tittare är blir det enklare att göra dem nöjda. Vi säger att majoriteten av dina tittare kommer ifrån andra sidan jordklotet. Hur kan vi anpassa kanalen efter det? Kanske är det bättre att publicera videor under nattetid i Sverige, eftersom det förmodligen är dag då hos de flesta tittarna? Du fattar poängen.

Ha en ständig dialog dina tittare

Tvåvägskommunikation är bättre än envägskommunikation. Du kommer att snabbt få fler prenumeranter om du får dina tittare att känna sig involverade i din kanal. Svara på tittarnas frågor, be dem komma med idéer på nya klipp och svara på deras kommentarer. Dialogen mellan tittarna och kanalen är det som (vanligtvis) skiljer en populär kanal ifrån de ”vanliga” Youtube-kanalerna.

Publicera videor kontinuerligt

Var regelbunden, – så vet dina prenumeranter vad de får ut av att prenumerera på din kanal. Det är generellt sett mycket bättre att du släpper tre klipp i veckan än att du släpper sju klipp under en vecka och inga klipp veckan därefter. Man prenumererar ju på en kanal för att få se fler videor och om det då inte kommer upp någon ny video på flera veckor är risken stor att prenumeranterna kommer att försvinna allteftersom.

Marknadsför kanalen utanför Youtube

Var gör dina tittare när de inte är inne på Youtube? Kanske använder de andra sociala medier som Facebook och Twitter? Använd de kanalerna du med för att marknadsföra din Youtube-kanal. Det är ett effektivt sätt att nå ut till både gamla och nya tittare utanför Youtubes gränser.

 


Har du några egna tips på hur man får fler prenumeranter på Youtube? Lämna gärna en kommentar!

9 reaktioner till “Hur man får fler prenumeranter på Youtube”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *