Hur man skapar ett konto på Youtube

I denna guide visar jag hur du på bara några minuter skapar ett konto på Youtube. När du har registrerat ditt Youtubekonto kan du bland annat ladda upp filmer, prenumerera på andra kanaler, gilla klipp och kommentera.


Hur man skapar ett konto på Youtube


 

1. Gå in på Youtube

Först och främst går du in på Youtube genom att skriva www.youtube.com i sökfältet eller klickar på denna länk.

Youtube URL

2. Skapa ett konto

Vänsterklicka på den blå knappen med texten ”logga in” uppe i det högra hörnet på Youtube. Klicka sedan på texten ”Skapa konto”.

3. Skriv in dina uppgifter

Nu behöver du identifiera dig genom att skriva in några personuppgifter.

Fyll i ditt namn och efternamn samt den e-postadress som du har tänkt att använda till Youtubekontot. Skapa sedan ett lösenord med minst 8 siffror eller bokstäver och bekräfta lösenordet genom att skriva in det ytterligare en gång. Skriv därefter in när du är född.

Nu kan du välja ditt kön och sedan skriva in ditt mobiltelefonnummer. Antingen suddar du bort ”+46” (Sveriges landsnummer) och skriver in ditt vanliga mobilnummer, eller så tar du bort den första nollan i telefonnumret och skriver in resten direkt efter ”+46”.

Verifiera att du inte är en robot genom att skriva in de texter/siffror som du ser på bilden. Om du har svårt att se vad som står på bilden kan du trycka på den runda pilen till höger för att få en ny bild eller så klickar du på högtalaren för att höra texten i bilden läsas upp.

När du har fyllt i ovanstående uppgifter trycker du på knappen ”nästa steg”.

4. Läs igenom användarvillkoren

Läs igenom texten sekretess och villkor och välj sedan ”JAG GODKÄNNER” för att komma vidare. Om godkänna-knappen är grå betyder det att du inte har scrollat ner hela vägen till bottnen av texten.

 

5. Bekräfta din e-postadress

Klicka på ”Verifiera nu”-knappen, så öppnas ett nytt fönster där du behöver logga in på den e-postadress som du angav under steg 3.

När du har loggat in blir du frågad om appen ska ha åtkomst till ditt konto, om du väljer ja så skapas ditt nya konto på Youtube! Klicka på ”Tillbaka till Youtube” för att komma tillbaks till Youtubes hemsida, inloggad på ditt sprillans nya konto!

 


Har du några frågor kring hur man skapar ett konto på Youtube? Lämna din fråga i kommentarsfältet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *