Ladda upp längre videor på Youtube

För att kunna ladda upp videor längre än 15 minuter på Youtube behöver ditt Youtubekonto vara verifierat och ha god kontostatus. Detta tar i de flesta fall inte längre än fem minuter att ordna och du behöver bara följa nedanstående instruktioner.

Kolla din kontostatus

Besök https://www.youtube.com/features och kolla om det står god ställning bredvid ”Riktlinjer för mötesplatsen” och ”Upphovsrätt”. Så länge du inte har brutit mot Youtubes riktlinjer eller har laddat upp material som du inte äger så ska din kontostatus vara i god ställning. Du kan läsa mer om god ställning här.

Verifiera ditt konto

Nästa steg är att verifiera ditt Youtubekonto. Det enda du behöver för att göra detta är en mobiltelefon som kan ta emot textmeddelanden (SMS). Klicka här för att läsa om hur du verifierar ditt Youtubekonto.

När ditt konto är verifierat kan du börja ladda upp Youtubevideor som är längre än 15 minuter. Tänk på att filen inte får vara större än 20 gigabyte stor eller vara längre än 11 timmar lång.

Nekad att ladda upp en video längre än 15 minuter?

Om du har blivit nekad att ladda upp en video på grund av att den är för lång behöver du verifiera ditt konto som beskrivet ovan. Därefter väljer du klippet i videohanteraren och trycker på texten ”Aktivera det här videoklippet” så kommer videon att publiceras.  Tänk på att videon kommer att vara inställt som privat – så glöm inte att ändra den till offentlig om du vill det. Lycka till!


Har du några frågor om hur man laddar upp långa klipp på Youtube? Dela gärna med dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *